Uddannelse og kompetenceudvikling

Som konstabel kan du for eksempel uddanne dig til korporal, som holdet på billedet her. Men der er mange andre muligheder for uddannelse og kompetenceudvikling. Både i og udenfor forsvaret. Foto: Hans Brinch

Uanset om du ønsker en karriere i forsvaret, eller om du på søger ud på det civile jobmarked, har uddannelse og kompetencer stor betydning for dine muligheder.

HKKF vil forbedre muligheder for uddannelse for alle vore medlemmer. Vi arbejder for, at der er ressourcer og værktøjer, som du kan bruge og for, at udvikling af dine kompetencer bliver prioriteret af cheferne i forsvaret.

Du kan selv være med til at sikre, at du får den kompetenceudvikling, du har brug for. For eksempel kan du snakke med din chef om dine ønsker til din medarbejderudviklingssamtale/ FOKUS.

Sådan kommer du i gang

Ved du allerede, hvilken uddannelse du er interesseret i? Så er det bare med at komme i gang med at finde ud af, hvordan du kan gennemføre uddannelsen.

Du finder links med inspiration til kurser og uddannelser i spalten til højre. Via rullemenuen kan du også læse mere om:

Kompetenceafklaring

Er du er i tvivl om, hvad der er relevant og muligt for dig, så er det en god idé at starte med at få afklaret og vurderet dine kompetencer. Så opnår du blandt andet:

 • at få overblik og sat ord på egne kompetencer
 • at få større klarhed over karrieremuligheder både i nuværende job og i eventuelt nyt job
 • at få mulighed for at blive optaget på en formel uddannelse trods adgangskrav
 • at få mulighed for at få afkortet og tilbudt et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb (merit)

Individuel kompetenceafklaring
Du kan få afklaret dine kompetencer på landets VEU-centre.

VEU-centrene er forberedt på at vejlede og rådgive soldater om uddannelse. Det er i gratis at få lavet en realkompetencevurdering, med mindre du har en længerevarende uddannelse.

Afklaring af kompetencer i enheden

Kompetenceafklarende forløb kan med fordel laves i enhederne/ på arbejdspladsen. Så får I overblik over potentialet i enheden og viden om medarbejdernes ønsker om uddannelse. Derfor opfordrer HKKF till, at hærens enheder i de "grønne perioder" laver sådanne forløb som grundlag for planlægning af uddannelse og udvikling.

VEU-centrene er klædt på til at gennemføre afklaringsforløb i hærens enheder. Tal med din chef og din tillidsrepræsentant om at få sådan et forløb i jeres enhed.

Kompetenceafklarende forløb i enhederne vil normalt kunne tilrettelægges som et AMU-forløb. Det er gratis at deltage, der er fleksibel varighed på mellem ½-5 dage, og enheden kan opnå VEU godtgørelse (løntabsgodtgørelse) for AMU-målgruppen (til og med faglært niveau).

 

Din kontakt i HKKF

Poul Sørensen

|
ps@hkkf.dk
Tel:
33 93 65 22


 

 • HKKF
  +45 33 93 65 22
 • Kronprinsensgade 8
  1114 Købehavn K
 • hkkf@hkkf.dk
  www.hkkf.dk
 • A-kassen
  +45 86 82 61 88
 • Borgergade 101
  8600 Silkeborg
 • aks@hkkf.dk
  www.hkkf.dk