Fonde støtter soldater

Som nuværende eller tidligere ansat i forsvaret kan du søge om økonomisk støtte hos to fonde. Du kan for eksempel søge om tilskud til hjælpemidler, specialistbehandling, glædelig opmuntring, anskaffelser til bolig eller opleveler med dine børn. Også pårørende kan søge fondene om støtte.
29. august 2019

Som nuværende eller tidligere ansat i forsvaret kan du søge om støtte til konkrete formål hos Forsvarets Velfærdsfond (FVF) og Den Overordentlige Invalidefonds Legat (DOIL) – også kendt som ’FAK Fonde’.

Formålet med de to fonde er at yde en håndsrækning til nuværende eller tidligere ansatte i forsvaret. Også pårørende kan søge om støtte hos de to fonde.

Hvad kan du søge om støtte til?

Formålsparagrafferne for de to fonde er bredt formuleret som ’hjælp’ til nuværende eller tidligere ansatte og deres pårørende. Derfor kan du kan søge om støtte til mange ting, som har betydning for din situation, og som du uden støtten vil have svært ved at finansiere.

Fondene har tidligere givet tilskud til bl.a. møbler til bolig, psykolog- og specialistbehandlinger, ferie med børn, værktøj til hobby, cykler og særligt udstyr.

Sådan søger du

Send din ansøgning til Forsvarets Velfærdsfond og/eller Den Overordentlige Invalidefonds Legat til fak@fak.dk eller Svanemøllens Kaserne, Ryvangs Alle 1, 2100 København Ø, mærket FAK FONDE

Ansøgningerne behandles af en bestyrelse med repræsentanter fra Forsvarsakademiet, HKKF, CS, HOD og Forsvarskommandoen. Alle ansøgninger er fortrolige, og bestyrelsen er underlagt tavshedspligt.

Bestyrelsen lægger vægt på individuelle ansøgninger. Din ansøgning behøver ikke at være fin og velskrevet, når bare den belyser ansøgers situation: hvad søger du om støtte til, hvad vil det betyde for dig at få støtten, og hvorfor søger du? Ansøgningen må godt være skrevet i hånden, og den kan også være skrevet af en pårørende, ven eller kollega. Du kan med fordel hente hjælp til ansøgningen ved Veterancentret.

Bestyrelsen tager ansøgerens økonomiske forhold i betragtning. Derfor skal du være forberedt på at skulle supplere din ansøgning med økonomiske oplysninger. Hvis det bliver aktuelt, vil du få tilsendt et økonomiskema, du skal udfylde.

Læs mere om forsvarets fonde her