Grundlovsdag er fridag

Grundlovsdag er som udgangspunkt en fridag for HKKFs medlemmer.
25. maj 2019

Grundlovsdag er i udgangspunktet en fridag for HKKFs medlemmer. Kun vagttjeneste, uforudsete opgaver og opgaver af hastende karakter bør medføre, at du ikke kan holde fri. Det betyder for eksempel, at du skal kompenseres, hvis du skal på kursus eller uddannelse Grundlovsdag.

Reglerne er klare og er beskrevet i FPSBST 408-17, som er FPS' bestemmelse om ekstraordinær tjenestefrihed:

”Militært personale ydes tjenestefrihed med løn hele den 5. juni (Grundlovsdag). Tjenesten skal i udgangspunkt altid tillade, at der holdes fri. Alene vagttjeneste, uforudsete opgaver og opgaver af hastende karakter bør medføre, at tjenesten ikke tillader, at der holdes fri 5. juni (Grundlovsdag)."

Giv lyd, hvis du beordres på tjeneste eller uddannelse

HKKF opfordrer medlemmer til at gå til deres lokale tillidsrepræsentant, hvis de bliver beordret på tjeneste eller uddannelse, som hverken hører under vagttjeneste eller er uforudset eller hastende. Derefter kan tillidsrepræsentanten gå til den lokale chef og opfordre til at ændre planlægningen med henvisning til bestemmelserne.

Da det ikke er muligt at få kompensationsfrihed for tjeneste 5. juni, er det vigtigt at handle før Grundlovsdag, så planlægningen kan tilpasses bestemmelserne.

Hvis det giver udfordringer, opfordrer HKKF tillidsrepræsentanter til at kontakte en af HKKFs konsulenter på overenskomstområdet: Michael T. Jensen: mj@hkkf.dk eller 33 43 21 66 eller Mirjam Spetzler: msp@hkkf.dk eller 33 43 21 62.