infocenter

Infocenter om Danmarks internationale missioner slår dørene op på Kastellet

Mandag den 22. juni åbnes dørene til et nyt infocenter i tilknytning til Monumentet for Danmarks internationale indsats efter 1948. Det holder åbent 9.30-15.30 på hverdage og 9.30-17 i weekenden, og der er gratis adgang.
22. juni 2020

På stedet kan man få generel information om de missioner, som udsendte fra forsvaret, politiet, beredskabet og skat har været udsendt på siden 1948.

Informationscentret består af to dele: Der er en fysisk udstilling med plancher, billeder og uniformer, der gør gæsten klogere på de internationale missioner. Desuden kan man udforske et interaktivt info-system med oplysninger om alle missioner til konflikt- og katastrofeområder verden rundt.

Særligt for HKKFs medlemmer er det værd at fremhæve, at man på infocenteret også finder beskrivelser og historier om de områder, hvor mange har været udsendt: Cypern, Balkan, Irak og Afghanistan. Der er også informationer om noget af det materiel, som har været udsendt, og man kan høre interview med i alt 25 udsendte.

På grund af covid-19 er der ingen større festivitas i forbindelse med åbningen mandag, men efter planen er der en mere officiel indvielse i sensommeren.

Af Lars Bo Axelholm

Fakta

Åbningstiderne er mandag-fredag kl. 09:30-15:30 og lørdag-søndag kl. 09:30 til 17:00.

Indgang i gavlen af Kommandantgården i Kastellet.

Der er gratis adgang, og alle er velkommen.

Bemærk at Informationscenteret er videoovervåget.

Grundet Covid-19 er der begrænsninger på antal af besøgene på samme tid (40 personer). Håndsprit og muligheder for håndvask er til stede.