Ny hovedorganisation

LO og FTF stemmer ja til ny hovedorganisation

Den 1. januar 2019 får Danmark en ny stærk hovedorganisation, der repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere fra det offentlige og det private arbejdsmarked. Det står fast, efter at 389 ud af 400 LO-delegerede og 71 procent blandt FTF's delegerede stemte ja til fusionen i dag.
13. april 2018

”HKKFs bestyrelse har enstemmig anbefalet et ja til den nye hovedorganisation, fordi vi er overbevist om, at lønmodtagerne står stærkest, når vi står samlet”

Sådan siger HKKFs formand Flemming Vinther efter to samtidige kongresser i LO og FTF i dag besluttede at fusionere de to organisationer til en ny stærk hovedorganisation. Der blev også holdt valg til forretningsudvalget for den ny hovedorganisation. Her blev Flemming Vinther valgt ind med 359 stemmer ud af 398 mulige på LO-kongressen.

Vigtigt med stærk lønmodtager organisation

Flemming Vinther glæder sig til arbejdet i den nye stærke lønmodtagerorganisation:

Det er nødvendigt, at vi som lønmodtagere står stærkt og står sammen. Vi vil fortsat opleve et stigende pres fra stærke arbejdsgiverorganisationer, liberale tænketanke og filosofien om at lønmodtagere skal løbe lidt længere og lidt hurtigere for at skabe et økonomisk råderum til skattelettelser på det offentlige område eller udbytte på det private", siger Flemming Vinther og fortsætter:

"I øjeblikket viser medlemmer og faglige organisationer på det offentlige område at vi kan og vil stå sammen. Det fællesskab og den styrke skal vi også bruge til at kæmpe for lønmodtagernes interesser i en ny stærk hovedorganisation”.

Artiklen fortsætter under billederne

HKKFs fane var selvfølgelig med på den historiske dag
HKKFs bestyrelse har enstemmig anbefalet et ja til fusionen. Her bærer Michael Høy Nedergaard fra bestyrelsen HKKFs fane ind til LO kongressen, der stemte overbevisende ja til fusionen.HKKFs bestyrelse har enstemmig anbefalet et ja til fusionen. Her bærer Michael Høy Nedergaard fra bestyrelsen HKKFs fane ind til LO kongressen, der stemte overbevisende ja til fusionen.
HKKFs formand Flemming Vinther er valgt til den nye hovedorganisations forretningsudvalg.
FTF har i dag ca. 450.000 medlemmer, primært fra den offentlige sektor
LO har i dag ca. 1 mio. medlemmer, primært fra den private sektor. HKKF er også medlem af LO i dag.
Den nye hovedorganisation ser dagens lys den 1. januar 2019.

Fem fokuspunkter

Flemming Vinther fremhæver fem fokuspunkter, som den nye hovedorganisation skal kæmpe for:

  • Arbejdsret og aftaleområdet
  • Det internationale område, så hovedorganisationen er medlemmernes garant for, at lovgivning og regler fra EU ikke forringer deres vilkår og i sidste ende udhuler vores danske aftalemodel.
  • Arbejdsmiljø og en anstændig behandling i arbejdsskadesystemet
  • Reel ligestilling på det danske arbejdsmarked i forhold til løn og vilkår i øvrigt.
  • Uddannelse og kompetenceudvikling

Ny hovedorganisation pr. 1. januar

Den nye hovedorganisationer træder i kraft pr. første januar. Formand bliver Lizette Risgaard, der i dag er formand i LO. Stedfortrædende formand bliver Bente Sorgenfrey, der i dag er formand i FTF.

En enig bestyrelse i HKKF anbefalede et ja til fusionen. HKKF var repræsenteret på dagens LO-kongres med 5 delegerede ligesom HKKF fanen blev båret ind af bestyrelsesmedlem Michael Høy Nedergaard (se foto).