Seniormøde 2017

Masser af gode råd til kommende pensionister

Et hav af spørgsmål trænger sig på, når efterløns- og pensionsalderen banker på døren. Torsdag den 18. maj var 35 medlemmer tæt på pensionsalderen sammen med deres partnere inviteret til senior-seminar i Vejle.
24. maj 2017

Selv om Danmark for alvor tog hul på sommeren i torsdags, og solen lokkede, var der alligevel fuldt hus, da HKKF Fonde afholdt informationsmøde om livet som pensionist for de medlemmer, som nærmer sig pensionsalderen på Munkebjerg Hotel.

35 medlemmer og deres partnere var mødt op for at blive klogere på muligheder og regler.

Råd og vejlning

En meget bred vifte af emner blev drøftet – lige fra de store spørgsmål om, hvordan man tilrettelægger sin daglige økonomi som pensionist til mulighederne for at tegne kriterieaftale, til gode råd om forsikringer, og hvordan man kan opnå rabatter på sine ferierejser.

Hovedformålet med seniorseminaret er at give gode råd og vejledning, men også at gøre det tydeligt, at medlemmerne kan søge individuel rådgivning i HKKF a-kassen og hos HKKF Fonde.

”Vi holder arrangementet, fordi vi mener, at de kommende pensionister har krav på information om, hvad de for eksempel kan gøre i en kritisk situation,” siger Eddie A. Nielsen, administrationschef for HKKF Fonde.

”Det kan være, at økonomien ikke rækker, og det kan være, at der er nogle sociale ydelser, de skal modtage. Så vi holder arrangement for at støtte og guide i dét, vi godt kan kalde et ’helvede’ af administrative bestemmelser; for det er jo dét, det er, både på efterløn og tjenestemandspensioner,” siger Eddie A. Nielsen. 

Økonomien er det vigtigste emne

Økonomien er det største og vigtigste emne, man som kommende pensionist skal forholde sig til. Og det er en god idé at forberede sig på overgangen til efterlønner eller pensionist i god tid, råder Eddie A. Nielsen.

”For dem, der ikke har forberedt sig, kan det være en turbulent periode at komme ind i. Skal jeg have et job, fra den dag, jeg bliver afskediget i forsvaret, fordi min tjenestemandspension ikke rækker - eller hvad søren skal jeg satse på? Så det kan være mange turbulente ting, og det er jo ikke alle, der er lige gode til at gå ind i regelsættet,” siger Eddie A. Nielsen.

”Jeg skal ikke gøre mig bedre selv, for det er virkelig et ’regelhelvede’,” advarer administrationschefen.

1000 spørgsmål

John Høj, OKS-1 ved Ringsted Veterancenter, havde sammen med sin hustru taget turen fra sit hjem i Nykøbing Falster for at deltage i seniormødet:

”Man har jo 1000 spørgsmål, når man nærmer sig efterløns- og pensionsalderen. Skal man fortsætte nogle år endnu, skal man tage på efterløn eller hvad skal man?” siger John Høj, der de seneste tre år har arbejdet ved Ringsted Veterancenter og tidligere har været 27 år ved FSU og Vordingborg Kaserne.

”Jeg synes, man bliver lidt klogere af dagens seminar, men jeg tror samtidig også, at der kommer flere spørgsmål, som jeg er nødt til at ringe og få nærmere at vide om bagefter,” siger John Høj.

”Jeg har tre år og tre måneder tilbage, før jeg går på pension, så jeg har lidt tid at løbe på, men dagen i dag har givet mig en hel masse gode tanker, som jeg kan begynde at spekulere over og tale med min kone om. Hvad er det egentlig jeg skal gøre, og hvordan skal jeg forholde mig til fremtiden,” siger John Høj.

Kanon-arrangement

Søren Peter Jensen, OKS-1, køretøjsforvalter ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland, havde taget turen fra Aalborg, og han var især nysgerrig efter at få at vide, hvordan økonomien ser ud, når han om tre et halvt år kan gå på pension;

”Jeg synes egentlig, at jeg er godt oplyst, men det gør ikke noget, at man lige får tanket lidt ekstra på, for der er helt sikkert nogle ting, som jeg ikke vidste i forvejen,” siger han.

”Det er et kanon-arrangement, for når du går hjemme på kasernen, og folk nærmer sig pensionsalderen, så er der altid nogle ting, der bliver sat spørgsmålstegn ved, og det kan man få afklaret ved sådan et dagsseminar her,” siger Søren Peter Jensen.

 

Af Lars Bo Axelholm