veterandemo

Mulighed for genoptagelse af afviste veteransager

Er du veteran, og har du fået afvist en psykisk arbejdsskadesag? Så kan du nu få din sag genoptaget og få en ny speciellægeerklæring. Ordningen gælder i en forsøgsperiode på fire år.
16. januar 2018

Har du som veteran fået afvist en psykisk sygdom som en arbejdsskade, kan du nu få din sag genoptaget. Det er en del af den veteranpakke, som regeringen fremlagde i september 2017.

Beder du om at få din sag genoptaget, vil du få en ny speciallægeerklæring. Den vil Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) se på sammen med resten af oplysningerne i din sag, når de skal genvurdere, om din sygdom kan anerkendes som en arbejdsskade.

”Hvis du som veteran mener, at du har fået en uretfærdig afgørelse på en psykisk arbejdsskadesag, kan du søge om genoptagelse. Du skal bare vide, at AES ikke er forpligtet til at følge den nye lægeerklæring. De ser på sagens samlede oplysninger og træffer deres afgørelse på baggrund af det”.

Sådan siger Åse Lindman, som er jurist og ansvarlig for arbejdsskadeområdet i HKKF. Hun er ikke imponeret af den veteranpakke, som blev vedtaget sidste år:

”I de fleste veteransager er der allerede flere speciallægeerklæringer. Derfor ændrer det i sig selv ikke noget, at der nu kommer endnu en. Det afgørende er, hvordan AES behandler og vurderer sagerne. Når det er sagt, så ville jeg da overveje at få sagen genoptaget, hvis man mener, man har fået en uretfærdig afgørelse. Man skal bare være klar over, at den nye speciallægeerklæring indgår på samme vilkår som andre dokumenter i sagen”.

Sådan gør du

Vil du have din sag genoptaget, skal du kontakte AES på aes@aes.dk. Du er også velkommen til at kontakte HKKF for hjælp eller råd på 33 93 65 22 eller hkkf@hkkf.dk.

Når AES har genoptaget din sag, bestiller de tid til dig hos en speciallæge i psykiatri.

Fakta

Du kan få din sag genoptaget, hvis:

  • Du er veteran
  • Du tidligere har været udsendt til krigsdeltagelse
  • Du har en psykisk sygdom
  • Din sag tidligere har været afvist

Sådan gør du:

Hvad sker der, hvis din sag bliver genoptaget?

  • Du får ret til en ekstra undersøgelse hos speciallæge i psykiatri
  • AES finder speciallægen og bestiller tid samt sender sagens dokumenter til lægen
  • Du vil blive indkaldt til en samtale, hvorefter lægen laver en erklæring
  • AES vurderer din sag på baggrund af alle sagens oplysninger – både den nye speciallægeerklæring og tidligere dokumenter