Kenneth Pedersen

Ny midlertidig chef for Hærkommandoen

Forsvarschefen har udpeget generalmajor Kenneth Pedersen til midlertidig chef for Hærkommandoen med øjeblikkelig virkning.
31. januar 2019

 

Det sker efter, at Forsvarsministeriets Auditørkorps har offentliggjort, at de rejser sigtelse mod Hans-Christian Mathiesen i sagen om hans mulige rolle i forhold til sin hustrus karriereforløb i forsvaret.

 

I en pressemeddelelse skriver Auditørkorpset, at de forventer, at ”der fortsat skal foretages

en del efterforskning i sagen, inden der kan tages stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale”.

 

Vi ved altså endnu ikke, om Auditørerne når frem til, at der begået noget ulovligt, som skal prøves ved en domstol, eller hvornår det i givet fald vil ske.

 

HKKFs formand Flemming Vinther siger:

 

”Det er vigtigt, at Auditørkorps får undersøgt sagen ordentligt, så vi får en afklaring af, om der er sket noget ulovligt eller ej. Samtidig er det naturligvis vigtigt, at der er mulighed for at løse hverdagens problemer og tage hånd om de forandringer, forsvarsforliget fører med sig. Derfor hilser jeg Kenneth Pedersen velkommen som midlertidig chef for hæren. I HKKF er vi klar til at samarbejde om at skabe gode rammer for hærens ansatte”.

 

Oberst Keld Robert Juul Christensen har været fungerende chef for hæren siden oktober. Han fortsætter i sin nuværende position som næstkommanderende, skriver Forsvarskommandoen.

 

”I HKKF har vi haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Keld Robert Juul Christensen både som næstkommanderende og som fungerende chef. Også det samarbejde ser vi frem til at fortsætte”, slutter Flemming Vinther.

 

Kenneth Pedersen kommer fra en stilling som chef for operationsstaben.

 

Læs pressemeddelelse fra Forsvarskommandoen her

 

Læs pressemeddelelse fra Auditørkorpset her