Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen

Ny minister og nyt regeringsgrundlag

HKKF ønsker Claus Hjort Frederiksen tillykke med den nye post som forsvarsminister og glæder sig over, at regeringsgrundlaget vil sikre et substantielt løft til forsvaret.
28. november 2016

Danmark har fået en ny trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative. 69-årige Claus Hjort Frederiksen overtager posten som forsvarsminister efter Peter Christensen.

”Jeg kender Claus Hjort Frederiksen som en dygtig politiker. Under det uhøjtidelige ydre gemmer der sig en knivskarp hjerne og en benhård forhandler. Og så har forsvaret vel fået den mest erfarne minister, man kan forestille sig – hvis man lige ser bort fra Bertel Haarder”.

Sådan siger HKKFs formand Flemming Vinther, der som chefforhandler for alle ansatte i staten flere gange har forhandlet og samarbejdet med finansministeren Claus Hjort Frederiksen:

”Claus Hjort har været den stærke mand i Venstre i mange år, og han har forhandlet mange store aftaler på plads – både på Christiansborg og i partssystemet. Han respekterer fagforeninger og samarbejdssystemet, og jeg er sikker på, at den erfaring og tilgang vil komme forsvaret til gavn, ikke mindst i forbindelse med forhandlingerne om et nyt forlig. Så jeg ser frem til samarbejdet”.

Farvel til Peter Christensen

Flemming Vinther understreger, at samarbejdet med den afgående forsvarsminister også har været godt:

”Peter Christensen kom til forsvarsministeriet efter en turbulent periode, og han har gjort det godt. Alle kender aftalen om nye kampfly, men jeg er også glad for, at han nåede at overbringe den gode nyhed om, at erfarne konstabler nu kan beholde deres tilsagn om tjenestemandsansættelse, hvis de uddannes til sergenter. Jeg vil gerne takke Peter Christensen for godt samarbejde og ønske ham al mulig held og lykke fremover”.

Et substantielt løft til forsvaret

Flemming Vinther glæder sig over positive takter i regeringsgrundlaget på forsvarets område. Her står:

”Regeringen vil sikre et substantielt løft ved at tilføre flere midler til Forsvaret i den kommende aftale på forsvarsområdet, der dækker perioden efter 2017. Det skal føre til en styrkelse af Forsvaret, herunder Forsvarets robusthed og udholdenhed. Der er behov for fortsat at udvikle militære kapaciteter, der er fleksible og anvendelige på hele opgavespektret”.

Regeringsgrundlaget

Set med forsvarets øjne er det en god tekst, fastslår Flemming Vinther og lover at holde regeringen og den nye minister op på det:

”Man kan formentlige diskutere længe, hvad et substantielt løft er, og derfor hæfter jeg mig især ved målet om at styrke forsvarets robusthed og udholdenhed. En stor andel af et 'substantielt løft' vil nemlig gå til nye kampfly og andre udgifter, som allerede ligger fast. Faktisk skal der op mod en milliard ekstra kroner til om året, alene for at sikre at forsvaret kan levere det samme som i dag. Så jeg går ud fra ud, at regeringen mener, der skal væsentlig mere til, når de vil løfte forsvaret substantielt og samtidig styrke robusthed og udholdenhed.”

Fakta

Gå til regeringsgrundlaget her

Claus Hjort Frederiksens CV

 • 2016  Forsvarsminister
 • 2015-2016 Finansminister
 • 2009-2011 Finansminister
 • 2005  Medlem af folketinget for Venstre
 • 2001-2009 Beskæftigelsesminister
 • 1985-2001 Partisekretær i Venstre
 • 1983-1985 Administrationschef i Venstres Landsorganisation
 • 1979-1983 Sekretær i Industrifagenes Almindelige Arbejdsgiverforening
 • 1977-1979 Fuldmægtig i Landbrugsministeriet
 • 1973-1977 Sekretær for Venstres Folketingsgruppe
 • 1972  Cand. Jur.