Michael Højland

Små forbedringer ved Blå Grænse

Kantinen på Vordingborg Kaserne holder ferielukket, uden at der er fundet løsning på bespisningen af de 44 soldater fra hjemmeværnet, der assisterer politiet ved Blå Grænse. Efter HKKF fortalte om problemerne, er der dog sket små forbedringer, fortæller tillidsrepræsentant Michael Højland.
24. juli 2019

Den 12. juli fortalte tillidsrepræsentant Michael Højland og arbejdsmiljørepræsentant Jan Piledal-Pedersen om de problemer, som de oplevede i forbindelse med indkvarteringen på Vordingborg Kaserne.

 

I alt 44 mand fra hjemmeværnet er indsat for at assisteret politiet ved Blå Grænse, men i sommerugerne 28, 29 og 30 er kantinen på Vordingborg Kaserne ferielukket.

 

Derfor må soldaterne enten spise på restaurant i Vordingborg eller tilberede deres egen mad i små og interimistiske tekøkkener.

 

Efter HKKF gik ind i sagen lovede Forsvarets Ejendomsstyrelse, at man ville kontakte ISS, der driver kantinen, for at finde en løsning.

 

Michael Højland, nu er det 12 dage siden, at vi skrev om kantineproblemerne, og FES lovede at finde en løsning. Hvad er der sket?

 

”Jeg har intet hørt fra hverken ISS eller FES. Men der er alligevel sket den forandring, at vi har fået udvidet adgangen til konstabelmessen på Vordingborg Kaserne. Det betyder, at vi nu har adgang til ordentlige køkkenfaciliteter, og at vi kan spise vores mad sammen”, fortæller Michael Højland og tilføjer, at der også er sket en lille ændring i tekøkkenerne:

 

”Vi har fået et nyt køleskab, der er placeret i det kosteskab, hvor rengøringsfolkene havde deres remedier stående. Men det er stadig de to samme forkølede camping-kogeplader, som vi kan anvende”.

 

FES siger, at den ferielukkede kantine ikke bør komme bag på jer, da det er blevet behandlet på et garnisonsmøde i maj, og hvor der ifølge FES ikke var indvendinger. Handler det om, at I har sovet i timen, når nu det var meldt ud?

 

”Jeg vidste ikke, at der var det møde, og det er ikke noget, vi er inviteret med til. Måske vidste min ledelse det? Jeg kan se, at vi er orienteret allernederst i en fredags-e-mail, hvor det bare bliver slået fast, at kantinen er ferielukket. Der er mange, der ikke har læst det, inklusive mig selv”, siger Michael Højland.

 

HKKFs artikel har givet anledning til en del kommentarer, der med lidt varierende ordlyd går på, at I skal droppe jeres ynk, og at I sagtens overlever de tre uger uden kantine. At I for eksempel bare kan spise feltrationer. Er I bare nogle brokkehoveder?

 

”Vi har kolleger, der er meget loyale over for systemet og hjemmeværnet, hvor man måske ikke brokker sig. Vi er ikke brokkerøve, men vi er på en arbejdsplads, hvor vi må forvente ordentlige forhold, og hvor vi har nogle rettigheder. Hvis du er ansat fra 7-15 og bare kan køre hjem til mors kødgryder, så kan du nok klare dig med et tekøkken. Men vi kan ikke bare køre hjem hver dag – vi er indkvarteret her syv dage om ugen”.

 

Læs også: Ferielukket kantine giver udfordringer ved Blå Grænse

 

Tekst og foto: Lars Bo Axelholm