hjv jubilæum

Tak og tillykke til Hjemmeværnets frivillige

I dag fejrer Hjemmeværnets 70-års jubilæum. 1. april 1949 blev Hjemmeværnet en statslig institution, og siden har tusinder af danske
mænd og kvinder ydet en frivillig indsats i Hjemmeværnet.
01. april 2019

I dag løser Hjemmeværnets frivillige et hav af opgaver. Alene i 2018 blev det til 2,4 millioner frivillige timer til indsættelse, uddannelse og træning.

”Jeg hører ikke andet en ros for det engagement og den professionalisme, Hjemmeværnets frivillige møder med. Fra HKKF skal lyde et stort og anerkendende tak til jer, der gør en forskel i dag, og til alle, som har gjort det de sidste 70 år”, siger HKKFs formand Flemming Vinther.

Ud over den frivillige indsats tegner nogle hjemmeværnssoldater kontrakter for i kortere tid at løse opgaver, for eksempel ved grænsen eller i INTOPS. Når det sker, kan konstabelgruppen melde sig ind i HKKF, ligesom kontrakten er på HKKF-overenskomst.

”For HKKF er det afgørende, at driftsopgaver – som for eksempel bevogtning ved grænsen eller i INTOPS – sker på overenskomst. Det er både for at sikre den enkelte hjemmeværnssoldat ordentlige vilkår og for at forhindre, at forsvaret indsætter Hjemmeværnets soldater på ringere vilkår end forsvarets ansattes for at spare”, siger Flemming Vinther og fortsætter:

”Det kan godt være, at vi i HKKF har måttet kæmpe med ledelsen om den korrekte brug af kontrakter, men indsatsen fra den enkelte hjemmeværnssoldat aftvinger kun respekt. Typen af opgaver for Hjemmeværnets soldater har ændret sig meget gennem de sidste 70 år og vil sikkert også ændre sig fremover. Tilgangen fra Hjemmeværnets frivillige har dog altid været båret af ønsket om at gøre en forskel for Danmark. Det fortjener ros, respekt og anerkendelse”.