A-kasse

HKKF's egen a-kasse

A-kassen er et økonomisk sikkerhedsnet for Hærens værnepligtige, konstabler og korporaler.

HKKF er en selvstændig a-kasse for Hærens værnepligtige, konstabler og korporaler.

Vi kender til din baggrund som soldat, vi kender til den uddannelse, og det forløb du har været igennem i Forsvaret, og dermed har vi stort kendskab til, hvilke færdigheder du har med dig, og hvordan du fremadrettet kan bruge disse på det civile arbejdsmarked.

Vi hjælper dig med at få lavet dit CV, vi rådgiver dig i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger, samt fortæller dig om hvilke uddannelsesmuligheder, du har.

Grundet vores lille størrelse er vi en lokalafdeling af 3F, og dermed anvender vi deres administrations- og IT systemer i vores daglige arbejde. Dette er også baggrunden for, at vi her på hjemmesiden linker til 3F’s hjemmeside.

Derfor har du, som medlem af HKKF’s a-kasse, en personlig side/postkasse på Mit3F.dk, hvor dine persondataoplysninger så som navn, adresse, telefon, mail og lignende er registreret, og det er her du modtager post fra HKKF’s a-kasse.

Derfor er det vigtigt, at du tjekker, at de data, der ligger på Mit3F.dk, er korrekte, og at du sikrer dig, at du modtager besked per sms eller mail, når der er ny post til dig. Dette gælder for alle som er medlem af HKKF’s a-kasse.

Har du spørgsmål til a-kasseområdet omkring ledighed, efterløn og så videre så kontakt endelig vores sagsbehandlere på telefon: 86 82 61 88 eller på mail: aks@hkkf.dk

Hvorfor være medlem af en a-kasse?

  • Du vil have et sikkerhedsnet, hvis du pludselig skulle gå hen og blive arbejdsløs. Ingen af os kender til de hændelser, der måske vil ske i fremtiden. Mister jeg erhvervsevnen til at være soldat, mister jeg min sikkerhedsgodkendeles, flytter min stilling til en anden landsdel, er der familiemæssige forhold, som gør det svært at arbejde i Forsvaret?
  • Dagpengene vil kunne hjælp dig med at dække faste samt variable udgifter, alternativet er måske kontanthjælp.
  • A-kassemedlemsskabet er fradragsberettiget.

Hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening?

  • I bund og grund står en fagforening for din juridiske sikkerhed i jobmarkedet, og en a-kasse står for den økonomiske sikkerhed. Det betyder, at din a-kasse står for at udbetale dagpenge, hvis du stopper på dit arbejde enten ved en opsigelse eller en afskedigelse.
  • Fagforeningen er din hjælp, specielt når du er i arbejde. Fagforeningen tager sig af dine kontraktproblemer og stort set alle andre problemer, du kan opleve på din arbejdsplads. Så føler du dig uretfærdigt behandlet, eller har du ikke fået udbetalt nok i løn, kan din fagforening hjælpe med alle de juridiske problemer.
  • Det er derfor en rigtig god ide at være medlem af både en fagforening og en a-kasse. På den måde sikrer du dig selv bedst muligt og har altid professionelle folk ved hånden, hvis du får brug for det.
Siden er sidst opdateret: 17.10.22 kl. 12.10