Nyheder

Veteranerne får en ny livline

I over et årti har Lisbeth Brixen Nielsen været veteranernes livline i HKKF. Til januar går hun på pension. Dog vil veteranerne fortsat være i gode hænder. Den erfarne veterankoordinator Heidi Anita Stentoft overtager nemlig stillingen, ligesom Heine Glud Stefansen fortsætter.
I januar 2023 overtager Heidi Anita Stentoft (tv) Livlinen fra Lisbeth Brixen Nielsen (th), som går på pension.

Det seneste årti har HKKF’s veteraner været i de bedste hænder, når Lisbeth Brixen Nielsen har taget telefonen hos HKKF Livlinen. Men til januar er det slut. Lisbeth Brixen Nielsen går på pension i en alder 67 år.

- Det er bestemt vemodigt, men det har hele tiden været min plan at gå, når jeg blev 67 år. Derfor er jeg heller ikke bekymret, idet jeg har forberedt det godt og overlader min stilling i yderst kompetente hænder, siger Lisbeth Brixen Nielsen.

Og det er ikke en overdrivelse, når Lisbeth Brixen Nielsen siger sådan. Hun har nemlig arbejdet længe på at finde den helt rigtige til stillingen, og det er nu lykkedes. Fra januar 2023 bliver det Heidi Anita Stentoft, som overtager Livlinen sammen med Heino Glud Stefansen, der fortsætter.

63-årige Heidi Anita Stentoft kommer fra en stilling som veterankoordinator i Slagelse Kommune, hvor hun i 2011 var med til at starte Danmarks første veteranindsats.

En drømmestilling

Med sig i bagagen har Heidi Anita Stentoft masser af erfaring. Hun kommer fra et langt arbejdsliv som blandt andet socialpædagog indenfor psykiatri og sundhed og på institutioner for udsatte børn og unge. Og udover professionelt at arbejde med veteraner har hun også privat et forhold til området, da hun både har en søn og en ekspartner, der er veteraner.

- Livlinen i HKKF er en drømmestilling, når man arbejder med veteraner, og jeg blev beæret over at blive spurgt, siger Heidi Anita Stentoft:

”Når man arbejder med veteraner, bliver det ens liv. Vi dedikerer os både psykisk og fysisk til at hjælpe dem. Men i en kommune er der også ofte andre opgaver udover kerneopgaven, som man lige skal løse, hvilket tager tid fra kerneopgaven. Så jeg ser frem til at kunne være der 100 procent for HKKF’s veteraner. Og heldigvis er mange af ”mine” veteraner jo også medlemmer i HKKF.

> Læs også: Der er ikke længere en frist for at få second opinion af speciallæge

En svær omstilling

Lisbeth Brixen Nielsen kan skrive under på, at det kræver dedikation at arbejde med veteraner. Som HKKF’s Livline har hun været til rådighed fra morgen til aften året rundt og hjulpet med alt fra småopgaver til praktisk talt at redde liv.

- Selvom jobbet er krævende, har det dog samtidig givet mig energi, for når noget er lykkedes, har det givet mig endnu flere kræfter til at kæmpe deres kampe, fordi veteranernes taknemmelighed kommer tusindfold tilbage, siger Lisbeth Brixen Nielsen.

Lisbeth Brixen Nielsen har altid haft et godt bagland med en mand, der har bakket hende op i arbejdet med veteranerne, fordi han har kunnet se, hvad det har betydet for hans kone at gøre en forskel.

- Min mand ved, at det nogle gange er et spørgsmål om liv eller død, og han er kørt med, hvis det har været sent, eller jeg har måttet forlade en fest, og han har haft forståelse for, at jeg har måttet tage telefonen på ferien, siger hun og fortsætter:

- Det har været en livsstil for mig på godt og ondt med bekymringer og glæder. Nu skal jeg koncentrere mig om de nære ting og lære at leve et liv, hvor jeg ikke arbejder. Jeg har sat en ære i at hjælpe veteranerne, og det har været en stor del af mit liv. Så jeg er taknemmelig for, at HKKF gav mig muligheden, og det bliver svært at sige farvel til både veteranerne og HKKF.

Heidi Anita Stentoft starter i HKKF 1. december, hvor de to Livliner vil lave en grundig overlevering. Lisbeth Brixen Nielsen har sidste dag i HKKF 31. januar 2023.

Hvis du som veteran eller pårørende har brug for støtte, rådgivning eller blot en at tale med, er Livlinen altid åben. Læs mere om den her.

> Læs også: Danmark flagede for de danske veteraner

Siden er sidst opdateret: 14.02.23 kl. 15.15

Andre nyheder