Nyheder

Nye videoer skal sikre bedre arbejdsmiljø

HKKF har sammen med CS, HOD, FPS og BFA udviklet en række film, der skal forebygge arbejdsulykker og krænkende adfærd i Forsvaret.
Stillbillede fra filmen om tunge løft. Foto: BFA/FPS

”Amina er en fantastisk medarbejder. Hun er bomstærk, kan løfte, stakke og slæbe alt, og er altid gået langt for at løse enhver udfordring. Helt uden hjælp. Hun kan bare ikke længere gå fra køkkenet til stuen uden hjælp. Aminas krop er slidt op – før tid.”

Medarbejderen Amina er fiktiv, men hun er et billede på de ansatte i Forsvaret, der dagligt foretager tunge – og måske forkerte – løft. Fortællingen om Amina er en del af 11 nye korte film, som skal være med til at sætte fokus på forebyggelse af arbejdsulykker og krænkende adfærd i Forsvaret.

Filmene er blevet skabt i samarbejde mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS), HKKF, CS, HOD og Branchefællesskab for arbejdsmiljø (BFA). Filmene, der har været et længerevarende projekt, blev præsenteret på en arbejdsmiljøkonference i Fredericia den 9. maj, hvor blandt andet viceforsvarschef og generalløjtnant, Kenneth Pedersen, og direktør i FPS, Janni Torp Kjærgaard, gav deres syn på, hvorfor arbejdsmiljø er så vigtigt.

Fra viceforsvarschefen lød det blandt andet, at noget så vigtigt som Forsvarets og soldaternes kampkraft hænger sammen med et sundt arbejdsmiljø, og at det i særlig grad er et ledelsesmæssigt ansvar. Derfor har Forsvaret stor fokus på både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, og foruden blandt andet uddannelse og kurser, kollegastøtte, anskaffelse af hjælpemidler og lignende, er der nu også de 11 film til rådighed.

Filmene viser generelle hverdagssituationer i Forsvaret, og de skal hjælpe medarbejdere, kollegaer og ledere til at tage en snak om arbejdsmiljøet på arbejdspladsen, og om det kan forbedres. De skal kunne anvendes af hele ministerområdet – både af uniformerede medarbejdere og civile.

To af filmene – giv tid og gå sikkert til opgaven samt tunge løft – har fået engelske undertekster og skal vises til Verdenskonferencen for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen i Sydney i slutningen af året, hvor filmene er med i kampen om en arbejdsmiljøpris.

Find filmene 

Har du adgang til FIIN, kan du finde filmene via linket her.

Ellers kan du finde de forskellige film herunder:

Fysisk arbejdsmiljø:

Husk høreværn

Tunge løft

Værnemidler

Fald fra højden

Snubleulykker

Fysisk træning uden ulykker

Giv tid og gå sikkert til opgaven

Handlepligt (glæder både fysisk og psykisk arbejdsmiljø)

Psykisk arbejdsmiljø:

Kønskrænkende adfærd

Sammenhold og korpsånd

Trivsel og arbejdsglæde

Siden er sidst opdateret: 12.05.23 kl. 09.14

Andre nyheder