Nyheder

Min drøm er at læse jura og komme i Auditørkorpset 

Cecilie Uhrskov, 22 år og stabshjælper ved Ingeniørkasernen i Skive, vil være jurist og auditør i Forsvaret. Hun mener, at mændene skal ændre holdning til kvindelige soldater, hvis flere kvinder skal vælge job i Forsvaret i fremtiden.
Privatfoto.

Det er med den indvendige side af hovedet, at Cecilie Uhrskov bidrager i Forsvaret. ”Jeg er ikke den stereotype soldat. Jeg er ikke lavet til at tonse igennem krat og vand. Jeg er logisk anlagt. Jeg er bedre til at tænke over tingene, og jeg er den, der stiller de spørgsmål, der fylder alle hullerne ud. Jeg har valgt en stilling, hvor jeg kan bruge mit hoved. Samtidig mærker jeg fællesskabet og suset,” siger Cecilie, der har skiftet fra et job som butiksbestyrer i Randers til 3. bataljon i Skive. 

Hvordan ser du fremtidens forsvar, hvis der skal være plads til flere kvinder? 

”Mændene skal ændre mentalitet og sige, at der er plads til alle. Føler kvinderne sig mere respekterede, vil de også yde mere. Kommentarer om, at kvinder ikke hører til i Forsvaret, passer ikke ind i vores dagligdag. 

Jeg vil gerne blive i Forsvaret i lang tid. Jeg vil gerne have genindført civil uddannelse (CU). Min drøm er at studere jura og komme ind i Forsvarets Auditørkops. Som det er nu, er der ikke rigtig nogen motivation for at tage jurauddannelsen på SU og derefter komme tilbage i Forsvaret. Med CU kunne jeg blive i Forsvaret under uddannelsen og bagefter.  

Vi er mange unge, der ønsker den ordning tilbage. Det kan gavne rigtig meget, og de faglærte i Forsvaret, får også en bedre løn, end dem, der har en sergentuddannelse eller konstabelbaggrund. Det er da bedre at fastholde mig, end jeg går ud og bliver civil advokat.” 

Hvordan skal Forsvaret tiltrække flere kvinder? 

”Man skal fange de rigtige. Forsvaret er bestemt ikke for alle. Det er ikke for alle mænd, og det er heller ikke for alle kvinder. Så længe det ikke er en pligt for kvinder at aftjene værnepligt, skal man trykke på den lille knap i os alle, der giver et adrenalinkick. 

Vi skal starte helt ude i det små og få piger til at søge værnepligt. Tager de ikke værnepligten, kommer de ikke senere. Det er vigtigt at slå på, at det er megafedt, og det er et sammenhold, man ikke kan undvære.” 

Siden er sidst opdateret: 8.03.24 kl. 13.15

Andre nyheder